Portfolio

 • Gids Bestemming Terschelling

  VVV-gids Bestemming Terschelling

  Redactie en samenstelling van deze toeristische gids voor Terschelling met algemene informatie over het eiland en bedrijfsvermeldingen, in een oplage van 80.000 exemplaren. In de jaren 2018, 2019 en 2020.

 • Leergierig

  Verwerking interviews met onderwijzers in het 'brede leren' ten behoeve van boek over het zelflerend vermogen van kinderen door Margot Koekkoek en Karen van Kooten.

  Leergierig

  Verwerking interviews met onderwijzers in het 'brede leren' ten behoeve van boek over het zelflerend vermogen van kinderen door Margot Koekkoek en Karen van Kooten.

 • Toegankelijke raadsinformatie

  In opdracht van het Nationaal Archief: Redactie stappenplan voor het opslaan en toegankelijk maken van audiovisuele verslagen van gemeenteraden.  Dit kennisdocument is opgesteld ten behoeve van de Nederlandse Vereniging van Griffiers. 

  Daaruit voortvloeiend: Rapportage van de bijeenkomst 'Duurzaam toegankelijke raadsinformatie' voor griffie en (semi)overheidsarchivarissen.

  In het kader van openbaarheid van bestuur en participatie van burgers is het voor gemeentes van belang dat alle overheidsinformatie publiekelijk en duurzaam toegankelijk is. 

  Dat stelt eisen aan de wijze waarop alle vormen van in- en externe communicatie van overheden wordt geregistreerd. En dus wordt gearchiveerd.

  Dat archiveren begint aan de voorkant, want alleen zo heeft iedereen toegang tot dezelfde informatie, en heeft iedereen toegang tot de historie.

   

   

 • Kachelspecialist Ed Planting

  Ontwerp, inhoud en uitvoering website, brochure en vistitekaartje.

 • Staatsbosbeheer

  Evaluatierapport Natuurbeheerplan Rijksgronden 2003-2013. Redigeren van de evaluatierapporten van drie verschillende evaluatiegroepen tot een leesbare publieksversie.

 • NOS

  Verantwoordelijk voor beschrijving en contextualisatie van beeldmateriaal en het samenvatten van Journaalteksten voor hergebruik in het interne archief.
  Daarnaast betrokken bij het schrijven van beleidsstukken ten aanzien van (digitale) archivering, rapportages over systeemkeuzes, het beschrijven van workflow en het informeren van redacteuren en documentalisten.

 • beveiligingsbedrijf Base Security

  Base Security

  Redactie van webteksten voor dit beveiligingsbedrijf op Terschelling. Inhoud en vormgeving brochure en LinkedIn-informatie.

 • Zoekresultaat Beeld&Geluid

  Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

  Verantwoordelijk voor het inhoudelijk beschrijven van televisie- en radioprogramma's ter (journalistiek) hergebruik voor het audiovisueel archief.
  Daarnaast verantwoordelijk voor het op aantrekkelijke wijze beschrijven van inhoudelijke informatie voor het museumpubliek, met name voor de collecties Actualiteiten, Amateurfilm, Postbus 51 en Zendtijd voor Politieke Partijen. Het creatieve proces bestond hierbij uit het het schrijven van lekker leesbare contextuele informatie, binnen de 75 woorden. Helaas alleen te lezen in het museum.

 • Kinderboerderij en Landbouwmuseum Het Hooivak

  Redactie tekstuele informatie en concept vormgeving website. Ontwerp ansichtkaart ter promotie. Nieuwsberichten voor toeristisch informtieblad Sjouw en informatieteksten voor de VVV-site van Terschelling.

 • Website van mediator Peter van Essen, bemiddelaar bij zakelijke en priveconflicten

  Mediator Peter van Essen

  Tekstuele inhoud en concept vormgeving voor de webstite van Quickmediator Peter van Essen. Tevens SEO-teksten, opzet Adwordscampagne en redactie LinkedIn-pagina.

 • Bekijk de flyer van Thuishaven De Jonge Jan

  Thuishaven De Jonge Jan

  Redactie website Thuishaven De Jonge Jan Terschelling, vakantie- en logeerhuis voor mensen met een beperking.
  Redactie en concept vormgeving brochure en flyer.

 • Vakantiehuisje met comfort en veel privacy in het bos bij Ommen

  Huisje Jacky's Den in Overijssel

  Teksten en concept vormgeving voor de website van het comfortabele vakantiehuisje Jacky's Den, in het bos bij Ommen. Al na een paar weken na publicatie veelvuldig verhuurd.
   

 • Stichting Thuishaven Terschelling

  Opzet en tekstredactie (non-profit) voor deze website van een oudercollectief dat vakanties, zorgfaciliteiten en woonruimte wil realiseren voor kinderen en volwassenen met een beperking, voor zowel eilanders als badgasten.

 • Website Reastaurant De Heeren van der Schelling

  Restaurant De Heeren van der Schelling

  Tekstproductie voor deze website van het restaurant Heeren van der Schelling en redactie Facebookpagina.

 • Stichting Natuurherstel Baai Dellewal

  Teksten voor de website, persberichten en de redactie van beleidsplannen en subsidieaanvragen. Daarnaast verschillende promotionele activiteiten via Facebook, posters en ansichtkaarten ten behoeve van deze stichting, die Baai Dellewal wil behoeden voor verdere bebouwing.

 • restaurant & pizzeria Isola Bella

  Pizzeria en restaurant La Grotta & Isola Bella

  Tekstbewerking en websiteadvies voor twee restaurants op Terschelling, met als nevendoel klantenkring uit te breiden naar een ander segment.

 • Vakantieappartementen De Oude Duin

  Tekstproductie en landingspagina's voor de website van deze logiesverstrekker op Terschelling. Tevens SEO-teksten voor de nadruk op tienpersoons vakantieverblijf.